Menu
Sulje X

Takaisinveto: Jacky Makupala Maitosuklaa ja Jacky Makupala Vanilja-Suklaavanukas pikareissa todettu vierasesine

TAKAISINVETOTIEDOTE 15.3.2018 

Takaisinvedon päivitysUusissa päiväyksissä Jacky Makupala Maitosuklaa-pikareita todettu vierasesinevaara 

Orkla Suomi vetää takaisin lisäerän Jacky Makupala Maitosuklaa 120 g tuotetta. Syynä tuotteessa havaittu vierasesineenä halkaisijaltaan 3 cm tarraTakaisinveto on lisäys 5. maaliskuuta tehtyyn takaisinvetoon.  

Jacky Makupalan tuotannossa tehdyissä lisätutkimuksissa on havaittu kaksi Jacky Makupala Maitosuklaa-tuotetta, joissa etikettitarra on voinut päätyä osaan tuotteista pakkausmateriaalin valmistajalla tapahtuneen konehäiriön seurauksena 

Orkla Suomi pahoittelee syvästi kuluttajille tästä johtuvaa haittaa 

Päivitetty takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä: 

Jacky Makupala Maitosuklaa 120 g 

  • EAN: 64027173 

  • Parasta ennen: 20.4.2018, 26.4.2018 

Alkuperäinen 5.3. 2018 tehty takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä: 

Jacky Makupala Maitosuklaa 120 g 

  • EAN: 64027173 

  • Parasta ennen: 30.3.2018, 4.4.2018, 19.4.2018, 25.4.2018, 1.5.2018 

Jacky Makupala Vanilja-suklaavanukas 120 g 

  • EAN: 64027166 

  • Parasta ennen: 4.4.2018 

Takaisinvedot koskevat vain yksittäispakattuja Jacky Makupala Maitosuklaa 120 g sekä Jacky Makupala Vanilja-Suklaavanukas 120 g pikareita. Takaisinveto ei koske muita Jacky-tuotteita tai makuvariantteja eikä Jacky Makupala Maitosuklaa-monipakkauksia (4 x 120 g). 

Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet välittömästi myynnistä. 

Tuotteen ostaneita pyydetään palauttamaan virheelliset tuotteet mihin tahansa tuotetta myyvään kauppaan. Kauppa hyvittää palautetun tuotteen.  

Lisätietoja antaa Orkla Suomen kuluttajapalvelut 0800 133 933 (arkipäivisin klo 9-12) tai varatoimitusjohtaja Pasi Flinkman 358 40 0819 947. Palautetta voi jättää myös osoitteessahttp://www.orklasuomi.fi/kuluttajapalvelu/palaute 

Pandan Juhlapöydän Konvehteja: 50 vuotta suomalaista elintarvikedesignia

Uutinen / 13.12.2017 08:45:00

Pandan Juhlapöydän Konvehteja -rasia kuuluu suomalaiseen arkeen ja juhlaan siinä missä Aalto-maljakkokin. Konvehtirasia on päältä ja osin myös sisältä edelleen liki samanlainen kuin vuonna 1967. Niinpä tohdimme kutsua konvehtirasiaamme perinteiseksi suomalaiseksi elintarvikedesigniksi.

Nykyisen rasian yhdeksästä konvehtimausta peräti neljä ovat olleet mukana koko puolikkaan vuosisadan. Konvehtirasiasta löytyivät jo vuonna 1967 Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Näistä kaksi viimeksi mainittua jopa valetaan edelleen samaan muottiin kuin 50 vuotta sitten. Tuttua pakkaustakin on päivitetty vuosien saatossa vain hyvin hienovaraisesti.

Juhlapöydän Konvehteja -rasian suklaat on valmistettu UTZ-sertifioidusta kaakaosta ja koko valikoima on gluteeniton. Nämä tiedot merkitään nykyään myös konvehtirasiaan. Rasian kartonki on peräisin Äänekoskelta ja raaka-aineista merkittävä osa eli maitojauhe ja sokeri ovat kotimaisia.

Juhlapöydän Konvehteja -suklaarasian juhlavuosi näkyy rasiavalikoiman kasvuna. Suosikkirasia on tuttu 300-grammainen, ja sen lisänä valikoimassa on tänä vuonna myös 800-grammainen violetti juhlarasia.  

Saako kerrosten välillä etuilla?

Missä järjestyksessä konvehdit tulee syödä? Saako alemman kerroksen suosikin napata, vaikka ylemmässä kerroksessa vielä on konvehteja? Pandan teettämän kyselyn *) mukaan suomalaiset jakautuvat tässä kysymyksessä kahteen leiriin. Niukan enemmistön mielestä suklaarasian ylempi kerros tulee syödä konvehdeista tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alempaan kerrokseen. Lähes yhtä monella on oikeasta tavasta täysin vastakkainen näkemys.

Kysely osoitti, että miehet suosivat naisia enemmän järjestystä. Miehistä enemmistö (53 %) koki, että ylempi kerros on syötävä tyhjäksi konvehdeista ennen alempaan kerrokseen siirtymistä. Naisista reilu puolet eli 52 % piti hyväksyttävänä tyhjentää konvehtirasia vapaassa järjestyksessä.

Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasiasta otetaan ensimmäisenä Pehmeä Toffee, viimeisenä valitaan Ananas, joskin erot puoleen ja toiseen ovat hyvin pieniä. Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli ja kolmanneksi suosituin Suklaacrisp.  

Seuraavan sadan vuoden suosikit

Juhlapöydän Konvehteja -rasian lisäksi Suomi-konvehdit ovat Pandan suklaavalikoiman suosikkituotteita. Mustikka-Vaniljan ja Maitosuklaan lisäksi tähän tuotesarjaan tuli juhlavuoden uutuuksina Karpalo-Toffee sekä kahvin ja kardemumman makuinen Pullakahvi. Jälkimmäiset on kehitetty yhdessä Helsingin yliopiston elintarvikealan opiskelijoiden kanssa. Suomi-konvehtien pakkausten ulkoasun toteutti nuori suomalaisgraafikko Jirka Väätäinen.

Näistä tulee tietysti suomalaisten konvehtisuosikkeja seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Lisätietoja: Markkinointipäällikkö Anna Willberg, anna.willberg@orkla.fi, p. 040 523 5221.

*) Kyselyn toteutti YouGov Finland ja tiedot kerättiin web-kyselynä 29.9.–2.10.2017 välisenä aikana. Kohderyhmä: 18 vuotta täyttäneet suomalaiset. Lopullinen vastaajajoukko painotettiin aikuisväestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan. Kyselyn ensimmäisessä kysymyksessä selvitettiin suklaakonvehtien syömistä ja siihen vastasi 1 505 suomalaista. Jatkokysymykset esitettiin konvehtien syöjille ja niihin vastasi 1 378 suomalaista.

Avainsanat
joulukonvehti
konvehti
Panda
Selvitys
suklaakonvehti
Tunnisteet
lifestyle ruoka ja elintarvikkeet vapaa-aika

Uutiset

 
Näytä lisää

Ylös

Evästeet auttavat meitä parantamaan palveluamme. Käyttämällä palveluamme hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn